Annons

E-sport och välgörenhet i samarbete

Publicerad 20 april 2016
Foto: Smålandsposten
Foto: Smålandsposten

Europas största speedrunnerträff kommer till Växjö. Mellan den 23 juli till 1 augusti hålls ESA i Fortnox Arena. Eventet är ett samarbete mellan Northen Sky, European speedrunner assembly och Rädda barnen. Målsättningen är att skänka pengar till Rädda barnens arbete i Etiopien. Summan de hoppas få in ligger på cirka en miljon kronor.

Eventet ska streamas dygnet runt och finnas tillgänglig på olika kanaler, bland annat välgörenhetsplattformen "Gamingforgood".

Annons

Arrangörerna räknar med att nå ut till cirka fem miljoner tittare. Via gamingforgood kan man rösta och lämna personliga hälsningar till splearna, för att de ska kunna klara av särskilda svårighetsgrader och utvalda bonusspel. För att kunna skicka hälsningar måste man skänka pengar till välgörenhet, som oavkortat kommer gå till Rädda barnen.

– Att få genomföra ett av Europas största gamingevent i Växjö är häftigt, men att det även skall göra så här mycket gott för världens barn är fantastiskt. Vi är oerhört stolta över att kunna göra detta och vi hoppas verkligen att folk öppnar sina hjärtan och sin fantasi, så vi får svåra utmaningar som ger bra pengar till Rädda Barnen, säger Magnus Stenbenke, talesperson för Växjöbaserade bolaget Northen Sky.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons