GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Edward Blom hyllar initiativet i Växjö

Växjö • Publicerad 6 april 2020
.
.Foto: Eva Hildén Smith

Förra veckan tog Växjö kommun beslut om att låta restaurangen Winenine starta microcatering, vilket innebär att de kan leverera mat och alkohol hem till folk. Det är första i sitt slag i Växjö men är full lagligt enligt kommunen eftersom det handlar om catering för slutet sällskap.

Nu hyllas Växjörestaurangens initiativ och kommunens beslut av gastronomen och kulturhistorikern Edward Blom.

”Det är ju underbara nyheter”, skriver profilen på Twitter.

Enligt Oliver Rosengren (M), kommunalråd och ordförande i nämnden för arbete och välfärd, ska Växjö hitta ”nya vägar för en mordern restaurangnäring i en omodern alkohollagstiftning”.

Winenine har byggt ett system där varje cateringbokning automatiskt generar ett mail till kommunens handläggare, som med kort framförhållning sedan kan godkänna hemmet som serveringsplats för slutet sällskap.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.