Annons

Efter avslöjandet: Växjö kommun stoppar alla inköp från Kronfågel

Växjö • Publicerad 28 maj 2021
Andreas Olsson, kommunalråd (C) Växjö
Andreas Olsson, kommunalråd (C) VäxjöFoto: LENA GUNNARSSON

Aftonbladet avslöjade nyligen att det förekommer allvarliga brister vid kycklingproducenten Kronfågels slakterifabrik. Granskningen visar att det under en längre tid har förekommit att kycklingar har skållats levande.

Nu skriver Växjö kommun i ett pressmeddelande att de väljer att pausa alla livsmedelsinköp från Kronfågel med omedelbar verkan.

Annons

– Företaget visar på allvarliga brister i sin djurhantering, och då måste vi agera. Det är oacceptabelt att en så stor leverantör hanterar djur så illa, säger kommunalrådet Andreas Olsson (C) i en kommentar.

Kronfågel är en av kommunens största leverantörer för kycklingprodukter.

– Vi ställer höga krav i våra upphandlingar på att djuren ska behandlas på rätt sätt och all mat som levereras till våra förskolor, skolor och äldreomsorg ska vara av hög kvalitet. Om vi ska köpa in kyckling från Kronfågel framöver måste företaget visa att det kan säkerställa en god kvalitet på djurhållning och slakt, säger Anneli Ekstedt, verksamhetschef för Måltidsorganisationen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons