Annons

Efter beskedet: ”Helt bestörta och många grät”

Växjö • Publicerad 29 augusti 2018
Foto: Nadia Hagberg

För ett år sedan kom beskedet att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) ska omlokaliseras från Stockholm till Växjö senast den 1 februari 2019.

Nu berättar Lena Nyberg, generaldirektör på myndigheten, om hur beskedet mottogs av personalen i Stockholm. Hon beskriver en hemsk stämning och att många var i total chock efter att ha fått informationen en timme innan presskonferensen med Stefan Löfven den 30 augusti förra året.

– Människor var helt bestörta och många grät mycket, vi har medarbetare som ser MUCF som sitt livs kall. Vi hade dessutom fått till en fantastisk verksamhet och handplockat många oerhört kompetenta experter efter att vi fått utökat uppdrag. Folk var taggade, och så var det som om allt det direkt monterades ned. Jag hade dess­utom dåligt samvete inför dem som jag nyligen hade övertygat om att komma till oss från andra mycket välkvalificerade jobb, säger Lena Nyberg till Publikt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons