Annons

Efter bostadsförsäljningen: Hyresgäster riktar stor kritik

Växjö • Publicerad 1 april 2020
.
.Foto: Smålandsposten

För några år sedan sålde Växjöbostäder 1 923 lägenheter till Victoria Park och Heimstaden. Det var många diskussioner om försäljningen och hyresgäster var oroliga över hur det skulle bli med en privat hyresvärd efter att ha haft det kommunala bostadsbolaget.

Hyresgästföreningen har nu gjort en enkät där hyresgäster fått svara på frågor kring förvaltningen, jämfört med innan försäljningen. 173 hushåll från de 885 lägenheter som såldes till Victoria Park har besvarat enkäten. 84 procent av dessa är missnöjda eller mycket missnöjda med försäljningen.

Annons

– För mig var det väldigt överraskande att det ändå var så pass dåligt på Victoria park. Jag har vetat om att det finns ett brett missnöje men att det var så här illa, det var jättetråkig läsning, säger Olja ­Pekusic, boendeutvecklare hos Hyresgästföreningen och ansvarig för enkäten, till Hem & Hyra.

Det som lyfts fram är bland annat det yttre och inre underhållet, kundtjänsten samt att det tar längre tid att få fel åtgärdade.

– Jag kan inte säga så mycket om det just nu. Men vi jobbar med att bli bättre hela tiden och försöker komma till rätta med de problem som finns beroende på vilket område det gäller. Vi har lagt ned väldigt mycket resurser på det och vi har även investerat när det gäller personal. Har någon klagomål så försöker vi göra vårt bästa så fort som möjligt, säger Peter Lindberg, områdeschef för Victoria park i Växjö, till Hem & Hyra.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons