Annons

Efter inbrottet: ”Irriterad och förbannad”

Växjö • Publicerad 28 juli 2019
Foto: Oscar Appelgren

Under natten till söndagen ska en eller flera personer ha tagit sig in i Smålandspostens hus på Linnégatan i centrala Växjö och stulit ett okänt antal datorer.

– Mest irriterad och förbannad. Det är en besvärlig situation eftersom det inte är ett inbrott på vilken plats som helst. Vi har ett viktigt demokratiskt uppdrag som nu försvåras, säger chefredaktören Kristina Bingström till Smålandsposten.

Annons

Uppgiftslämnare och källor till Smålandsposten kan fortfarande känna sig trygga. Det finns rutiner för hur känsligt material ska hanteras. Det dagliga arbetet med utgivandet av tidningen kommer inte heller att påverkas av inbrottet.

– Ur ett kort perspektiv så är det ingen fara för utgivningen av tidningen. Det finns andra vägar att gå. Ur ett längre perspektiv så är det här förstås påfrestande för våra medarbetare som har blivit av med datorer där bakgrundsinformation och liknande kan finnas. Det känns olustigt och det blir bökigt, säger Kristina Bingström till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons