Annons

Efter kaoset - nytt röntgensystem upphandlas

Växjö • Publicerad 22 juni 2019

För tre år sedan införde Region Kronoberg ett nytt röntgensystem. Men systemet har inte nått upp till den nivå som regionen krävde i samband med upphandlingen. Nu står det klart att Region Kronoberg inleder arbetet med att upphandla ett nytt system för radiologi och klinisk fysiologi.

– Jag tycker att det är tråkigt att vi nu tvingas påbörja planeringen för hur vi på sikt ska fasa ut det nuvarande systemet, men systemet har inte nått upp till den nivå som vi förväntade oss, säger Fredrik Larsson, verksamhetschef för röntgen inom Region Kronoberg.

Annons

Enligt Region Kronoberg har samarbetsklimatet med leverantören GE Healthcare varit bra men att supporten och arbetet med att åtgärda de brister och avsteg från upphandlingens ”skallkrav” inte har åtgärdats efter tre år.

Vårdpersonalen har tvingats till merarbete och det har beskrivits som ett arbetsmiljöproblem. Det har varit tekniska problem och värst drabbat har mammografin varit med långa väntetider och ett halverat antal undersökningar jämfört med en normal period.

Ordern på hela röntgeninformationssystemet var värd 10,9 miljoner kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons