Annons

Efter kritiken: Växjö höjer ersättningen

Växjö • Publicerad 9 november 2018
Foto: Nadia Hagberg

Förra året gjorde Växjö kommun om upplägget för kommunens vuxenutbildningar. I stället för att några anordnare upphandlas får alla som uppfyller kraven anordna vuxenutbildning. Sedan dess har dock flera företag meddelat att de ska lämna marknaden och kritiserat Växjö kommun.

Folkuniversitetet har sagt upp avtalet med Växjö kommun gällande SFI-utbildning eftersom de anser att ersättningsnivåerna har varit för låga. Nu agerar kommunen och höjer ersättningen med 30 till 50 procent.

– I vår iver att hushålla med skattebetalarnas pengar var vi för småländska när vi först satte peng-nivåerna. Det åtgärdar vi nu. Löftet om mer kunskap för varje skattekrona gäller och uppfylls av att ersättningen betalas ut för resultat. Det ger anordnarna drivkraft att sätta in rätt och tillräckliga resurser för att alla studerande ska klara utbildningen, säger Oliver Rosengren (M), kommunalråd och ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons