Annons

Efter livlig debatt - nu är Region Kronobergs budget för 2021 fastställd

Kronoberg • Publicerad 29 oktober 2020
190816 Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande i Kronoberg, under en intervju den 16 augusti 2019 i Växjö.
Foto: Lina Alriksson / BILDBYRÅN / Cop 281
190816 Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande i Kronoberg, under en intervju den 16 augusti 2019 i Växjö. Foto: Lina Alriksson / BILDBYRÅN / Cop 281Foto: LINA ALRIKSSON

Efter en livlig debatt, som fortsatte in på fullmäktiges andra dag, beslutade regionfullmäktige att alliansens (M, C, L, KD) förslag till budget ska gälla i Region Kronoberg det kommande året.

Rent konkret innebär detta att de mål och uppdrag som Region Kronoberg har är fastställda enligt alliansens förslag. Exempelvis drift- och investeringsramar, vårdersättning för primärvården och barntandvårdspeng.

Annons

Skattesatsen för 2021 är fastställd och kommer att bestå oförändrad.

Budget för Region Kronoberg är inte bara en ekonomisk plan, utan även en målsättning för den verksamhet som Region Kronoberg bedriver.

Några av de satsningar som finns i budgeten är skapandet av palliativa vårdplatser, för vård i livets slutskede, samt en fortsatt satsning på digitalisering för att öka tillgängligheten för invånarna.

– Vi gör också en satsning på att ge verksamheterna inom hälso- och sjukvård relevanta budgetar, genom att skjuta till de pengar som behövs för köpt vård och läkemedel, säger Mikael Johansson, regionstyrelsens ordförande.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons