Annons

Efter parkeringskaoset – kommunen inför tidsbegränsning

Växjö • Publicerad 1 april 2020
P-kaos Stortorget
P-kaos StortorgetFoto: Lars-Göran Rydqvist

Handeln i Växjö centrum har drabbats hårt på grund av coronaviruset. Växjö kommun har därför infört avgiftsfri parkering under tre månader. Men åtgärden som skulle ha gynnat centrumhandeln har istället inneburit trängsel och felparkerade bilar. Eftersom syftet inte har nåtts införs nu tidsreglering på max tre timmar på parkeringarna vid Stortorget och Teatertorget i Växjö centrum.

– Genom att tidsreglera de centrumnära parkeringarna hoppas vi nu att de som har ett ärende på stan kan hitta en parkeringsplats och kunna uträtta sina ärenden utan att behöva köra runt och leta efter parkeringsplats och de kan på så sätt gynna centrumhandeln, säger Sofia Stynsberg (M) tekniska nämndens ordförande.

Annons

Dessutom förlängs varuleveranstiderna på gågatorna i Växjö centrum fram till klockan 13.00 tillfälligt. Det ska också underlätta för handeln och anpassas till butikernas minskade öppettider.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons