Annons

Efter skolbranden: Sandsbro skola invigs på nytt

Växjö • Publicerad 11 februari 2021
Foto: Läsarbild, Albin Sundberg
Foto: Läsarbild, Albin Sundberg

I början av januari 2017 brann delar av Sandsbro skola ner efter att flera barn tänt fyrverkerier på skolans tak. Branden resulterade bland annat i att idrottshallen, personalrum, expedition, bibliotek och musiksal förstördes.

Undervisningen fick anpassas med idrott utomhus och i andra lokaler på Norremark och annan undervisning, som musik och slöjd, fick ske i elevernas vanliga hemklassrum. Våren 2017 sattes paviljonger upp för musikundervisning, bibliotek, expedition och rum för skolsköterskan, vilket skolan haft fram tills nu.

Annons

Nu är skolan återuppbyggnad med nybyggda delar och på fredag återinviger elever, lärare och rektorn skolan på nytt. Det blir ett digitalt invigningstal, flagghissning och en gemensam dans som alla elever uppträder med.

I de nybyggda delarna finns bland annat bibliotek, expedition, musiksal, vaktmästeri, nya klassrum för årskurs 3, ett fritids för de äldre eleverna samt nya personalutrymmen och arbetsrum för skolans pedagoger.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons