GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Efter tre år: Klartecken för ny väg till Växjö

     Backaryd • Publicerad 7 april 2021
     Foto: Staffan Lindbom

     I slutet av mars fick Trafikverket klartecken av regeringen för ombyggnationen av väg 27 och förbifarten vid Backaryd i Ronneby kommun. I framtiden ska pendlarna till Växjö slippa passera genom Backaryd. Ärendet har varit fast hos regeringen i över tre års tid efter att boende överklagat av boende i november 2017.

     – Det känns härligt. Vi ser väldigt positivt på att ha fått ett beslut så att vi kan jobba vidare. Det här har legat i malpåse alldeles för länge, säger Magnus Graad, projektledare på Trafikverket, till BLT.

     De boende som överklagat menade att myndigheten inte utrett hur vägen kommer påverka bland annat grundvatten, ytvatten, skyddade arter och friluftslivet tillräckligt.

     ”Enligt regeringens mening är underlaget tillräckligt för de bedömningar som gjorts i ärendet. Det har inte framkommit något som föranleder regeringen att göra en annan bedömning än den Trafikverket gjort i det överklagade beslutet. Ert överklagande bör därför avslås”, skriver infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) i sin motivering.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

     Läs mer