Annons

Eldningsförbud i Växjö

Växjö • Publicerad 23 april 2020
Foto: Olof Elfverson

Länsstyrelsen i Kronobergs län har under torsdagen beslutat om eldningsförbud. Eldningsförbudet innebär förbud mot eldning i skog och mark utanför sammanhållen bebyggelse, uppger Länsstyrelsen.

Eldningförbudet gäller från och med 23 april 2020 kl. 14.00.

Fakta

Detta gäller vid eldningsförbud

Det är förbjudet att:

– elda, grilla eller utföra annan bränning med fasta bränslen i skog och mark annat än på fasta grillplatser. Exempel på fasta bränslen är ved, kol, briketter, gräs, ris och grenar. Du bör ej använda annat än kol och briketter för att minimera risken för gnistbildning.

Det är tillåtet att:

I skog och mark

– grilla och laga mat vid fasta grillplatser. En fast grillplats är utformad så att faran för antändning och spridning är låg. (Se beskrivning längre ned i text)

– förbränna gas och vätskeformiga bränslen i skog och mark i syfte att laga mat, förutsatt att dessa är placerade så att fara för antändning och spridning är låg (exempel friluftskök)

– Använda engångsgrillar på fast grillplats

I sammanhållen bebyggelse

– grilla och elda

– grilla och elda på en fastighets tomt. En fastighetstomt kan vara till exempel en trägårdstomt, innergårdar och gårdar till flerbostadshus.

– använda engångsgrillar

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons