Annons

Elever på särskolan utestängda från fester

Växjö • Publicerad 30 april 2019
Kungsmad
KungsmadFoto: Lena Gunnarsson

Eleverna på gymnasiesärskolan på Kungsmadskolan har stängts ute från läsårets studentfester för att de inte har fått studentleg.

– Jag har inte fått gå på någon fest och nu har den sista varit. Jag trodde att särskolans elever gällde som alla andra på Kungsmad, men tydligen inte, säger eleven Emma Aldenhamn till Smålandsposten.

Annons

Studentleg krävs för att få delta i det sista årets alla fester men enligt Elin Lindström, som har skrivit ett inlägg på Facebook om händelsen, ska rektorn ha ansett att gymnasiesärskolan inte behövde några studentleg. Det är dock något som dementeras av Staffan Johnsson, rektor på gymnasiesärskolan.

– Särskoleeleverna nekas inte biljetter. De har lika stor rätt att delta som andra elever. Det här är en miss i kommunikationen. Vi hjälper de elever som vill delta. Studentleg vet jag inte vad det är och jag kan givetvis utfärda intyg till elever som vill. Våra elever behandlas lika, säger Staffan Johnson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons