Annons

Elevstödjare attackerades utanför skola

Växjö • Publicerad 9 februari 2021
.
.Foto: Tomas Löwemo

Under hösten har det varit en del stök på en skola i Växjö och ett tiotal fall av misshandel i eller i anslutning till skolan har polisanmälts.

Nu har en 15-årig elev åtalats för misshandel och försök till misshandel efter att ha attackerat en elevstödjare i 40-årsåldern i närheten av skolan. De ska några dagar tidigare haft en konflikt och elevstödjaren fick information om att eleven ville ses för att be om ursäkt.

Annons

Istället gick han till attackerat med flera knytnävsslag i huvudet och sparkar. Eleven ska enligt elevstödjare också ha sagt ”Gå ut jag kommer att döda dig, jag kommer skära halsen av dig”.

En vaktmästare ska också ha sett hur eleven kastade en plåtskylt mot elevstödjare som låg på marken. Skylten träffade bara ett par decimeter från elevstödjarens huvud och kastet var så pass hårt att ena hörnet på skylten vek sig.

15-åringen har förnekat brott men medgett att han utdelat en lavett och att han kastat skylten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons