Annons

Emelie ammar sitt tvååriga barn

Amning är ett ämne som skapar känslor. De som väljer att inte amma får kommentarer kring det och de som väljer att amma länge får kommentarer kring det. Emelie Säll har gjort olika med sina tre barn. Idag ammar hon fortfarande sin tvååring vilket folk har åsikter kring.
– Och jag bryr mig inte. Det är mitt och mitt barns val, säger hon i podden Babysnack.
Växjö • Publicerad 30 mars 2022
Natalie Hall Serrate och Elin Herrlund leder podden Babysnack. Idag gästas de av Emelie Säll och pratar amning.
Natalie Hall Serrate och Elin Herrlund leder podden Babysnack. Idag gästas de av Emelie Säll och pratar amning.Foto: Elisabeth Anderberg

Som nybliven mamma är amningen ett återkommande ämne som skapar både känslor och åsikter. Kanske är det också den del av mödraskapet där det finns flest experter som kommer med sina mer eller mindre välvilliga råd.

– När man blir mamma blir man något slags plank som alla kan slänga sina åsikter på och säga ”Såhär gjorde jag och det är det enda rätta”. säger Emelie Säll.

Annons

Emelie har tre barn och lika många amningsupplevelser. Första barnet ammade hon helt sex månader, andra barnet delvis under fyra månader och nu ammar hon fortfarande sitt tredje barn som är två år.

– Det är ju tre olika individer och det är det som spelar någon roll i sammanhanget även om det är samma bröst, säger Emelie som tycker att folk borde tagga ner i sina åsikter kring amning. Det är upp till var och en hur man väljer att göra.

Många säger att amning är viktigt för att skapa anknytning till barnet. Men Emelie menar att det finns så många fler sätt att göra det på så funkar inte amningen så finns det många andra sätt.

Lyssna på avsnittet med Babysnack här som handlar om amning:

Här saknas innehåll

Elisabeth AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons