Annons

En av Sveriges mest jagade män gripen

Växjö • Publicerad 21 januari 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lena Gunnarsson

Polisen har i operation Rekyl jagat Sveriges mest eftersökta rymlingar. Namn och bild på de tio personer som har dömts till längst straff alternativt hållit sig undan rättvisan under längst tid publicerades i Aftonbladet. och Efterlyst. Nu är operation Rekyl i mål efter att sex av brottslingarna gripits och fyra har lokaliserats utomlands.

En av de som har gripits har sin hemvist i Kronoberg och Halland. Det är en 29-årig man som dömdes till fängelse i två år och nio månader år 2014. Han dömdes för grova bedrägerier, bedrägerier, försök till grovt bedrägeri, och narkotikabrott. Han ska vid bedrägerierna ha hyrt dyra motorredskap som han sedan sålde vidare för miljonbelopp.

29-åringen har gäckat polisen och ska bland annat ha skrivit på Facebook att ”likt en nål i en höstack gömmer jag mig, men även med eld och magnet kan jag ej hittas”. Mannen greps den 8 januari i Anderstorp. Då gömde han sig under en säng, skriver Aftonbladet.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons