Annons

En av tre kronobergare har inte tagit tredje dosen

Kronoberg • Publicerad 4 maj 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

En av tre av den vuxna befolkningen i Kronobergs län har inte tagit en tredje dos vaccin mot covid-19. Vaccinationsviljan fick en tydlig nedgång i samband med att restriktionerna slopades i februari.

– Vi såg viljan gå ner redan när restriktionerna släpptes, men också när covid-19 inte längre klassades som en samhällsfarlig sjukdom. Sedan tror jag också att kriget överskuggat vaccinationerna också, säger vaccinationssamordnare Marie Jadner till Smålandsposten.

Annons

Folkhälsomyndigheten släppte nyligen ett scenario som visade på ny ökning av covidsmitta i maj månad. Men några sådana tecken har ännu inte kunnat bevisas i Kronobergs län.

– Förra veckan hade vi en fortsatt nedgång bland både positiva fall och andelen positiva prover. Inga tecken på högre smitta, säger smittskyddsläkare Christian Blomkvist till tidningen.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons