Annons

En halv miljon för en p-plats i WTC

Publicerad 20 maj 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Kommunägda Vöfab köper garaget under World Trade Center, WTC, för en halv miljon kronor per p-plats. Det totala priset som fastighetsbolaget kommer betala är 87,7 miljoner kronor.

– Det var ett onödigt dyrt projekt men det var nödvändigt för att fullfölja hela utbyggnaden av järnvägsområdet. Sedan tror jag att när ombyggnationerna på Södra Järnvägsgatan är klar så kommer garaget att gå ihop sig, säger kommunalrådet Bo Frank (M) till Smålandsposten.

Men det är inte många av p-platserna som kommer kunna parkera sin bil där. Upp till 140 platser är reserverade under kontorstid för företagen i WTC och flera bostadsrättsföreningar. Kommunen räknar med att anläggningen, som tekniska nämnden kommer hyra och driva, kommer gå med miljonförlust under de första åren, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons