Annons

En miljon till cityhandel och klimat

Växjö • Publicerad 31 augusti 2021
Foto: Elliot Sjöfors

Länsstyrelsen i Kronobergs län har fått en miljon kronor rån europeiska Interreg-fonden. Pengarna ska användas för att öka kunskapen för pandemins påverkan inom tre områden.

• Länstrafiken Kronoberg ska ta fram en strategi för hur resenärer ska lockas tillbaka efter pandemin.

Annons

• Länsstyrelsen och Växjö citysamverksan ska undersöka hur man skapar bättre tillgänglighet till stadskärnan. Det handlar till exempel om hur ofta kommer bussarna och var finns bil- och cykelpakeringar?

• Energikontor Sydost kommer att ta reda på hur frakttransporter i city påverkats av pandemin. Har de ökat eller minskat på grund av till exempel hemkörning av mat?

– Pandemins konsekvenser är påtagliga inte minst inom klimatområdet och för cityhandeln. Genom fördjupad samverkan med partners kan vi effektivare hjälpas åt att återgå till hur det såg ut före pandemin, med mer folk som åker buss och som handlar i stan, säger Aida Ramic, projektledare/klimatstrateg på Länsstyrelsen i Kronobergs län.

Arbetet startar 1 oktober 2021 och pågår ett år framåt.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons