Annons

Enheten läggs ner – ska spara tre miljoner

Växjö • Publicerad 27 november 2019
Foto: Nadia Hagberg

Växjö kommun har beslutat att lägga ner kommunens psykoterapiteam. De som behöver psykoterapi hänvisas till Region Kronoberg och de fyra anställda omplaceras till vakanta platser.

– Beslutet är fattat, vi ska göra allt vi kan för att göra övergången smidig. En del ärenden avslutas, en del fortsätter vi arbeta med på ett annorlunda sätt. De som behöver psykoterapi hänvisar vi till Region Kronoberg. Vi försöker hitta bästa möjliga lösning för varje familj och barn. Jag har respekt för att det kan upplevas knöligt och struligt, säger Per Sandberg, förvaltningschef på nämnden för arbete och välfärd, till Smålandsposten.

Annons

Nedläggningen motsvarar en besparking på tre miljoner kronor om året för nämnden. Uppskattningsvis har teamets fyra terapeuter drygt 40 ärenden totalt.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons