Annons

Enormt tapp för kollektivtrafiken – regionen vill vinna tillbaka resenärerna

Kronoberg • Publicerad 22 september 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Annika Niquet

Kollektivtrafiken har, likväl som många andra branscher, drabbats hårt av pandemin. Under 2020 nästan halverades resandet i Region Kronoberg jämfört med 2019. Vilket är en helomvändning, sett till reseutvecklingen innan pandemin, som varit positiv under flera års tid.

Nu har Länstrafiken fått i uppdrag av regionfullmäktige att vidta åtgärder för att vinna tillbaka resenärerna, så snart restriktionerna släpper. I regionens återhämtningsplan ”Hållbar omstart” beskrivs de åtgärder som planeras att genomföras i syfte att öka resandet, självfinansieringsgraden och kundnöjdheten.

Åtgärderna handlar bland annat om att fortsätta erbjuda dagens trafikvolym och att anpassa kollektivtrafiken utifrån kundernas nya behov efter pandemin. Tanken är att börja implementera åtgärderna med start i oktober 2021.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons