Entreprenören vinner pris

Ingelstad • Publicerad 21 april 2020
.
.Foto: Julia Viktorsson

Fredrik Eliasson som driver Freddes Lantbruksentreprenad AB i Ingelstad har prisats som årets ”Ung Växtkraft”. Det är Länsförsäkring Kronoberg pris är ett stipendium på 10 000 kronor som syftar till att främja och stötta unga entreprenörer inom de gröna näringarna.

– Det är väldigt hedersamt att få ta emot ett pris som detta, ett tecken på att man är på rätt bana. Jag intresserad av investera i min egen kompetensutveckling, nu hoppas jag kunna ta mig tiden att gå en kurs i företagsekonomi, säger Fredrik Eliasson till LRF.se.

Motiveringen: Fredrik har visat prov på ett starkt entreprenörskap och framåtanda. Genom att bygga upp en maskinstation helt från grunden har Fredrik bidragit till att skapa förutsättningar för ett livskraftigt lantbruk och han har också visat handlingskraft som ger honom goda förutsättningar för framtiden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.