Annons

Entrévärdar tar emot vid sjukhusen

Kronoberg • Publicerad 11 november 2020

Från i dag kommer entrévärdar att ta emot vid ingångarna till sjukhusen i Växjö och Ljungby. De har uppdraget att välkomna besökare, erbjuda handsprit och ställa frågor om eventuella förkylningssymptom. Målet är att hålla smitta utanför sjukhusen.

– Det här är en åtgärd som vi gör för att minska risken för att covid-19-smitta kommer in på våra sjukhus. Det är ganska mycket folk som rör sig i entréhallarna och i andra allmänna utrymmen på sjukhusen. Det är viktigt att ingen som har symtom vistas där, eftersom det kan få så allvarliga konsekvenser. Patienter som har misstänkta covid-19-symtom, men har ett planerat besök på någon av sjukhusens enheter, ska kontakta sin mottagning/avdelning för att få information om hur de ska gå tillväga, säger sjukhuschef Maria Wiltz.

Annons

Entrévärdarna har ingen medicinsk utbildning, men är medarbetare hos Region Kronoberg. De kommer att stå utanför ingångarna mellan 7.30 och 1630 varje vardag. De enda ingångarna som är öppna för allmänheten är huvudentréerna samt vid apoteket i Växjö (från innergården, mot barnkliniken) och Kungshögshallen i Ljungby.

Här saknas innehåll

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons