Annons

Etablerade komiker till Växjö

Stora namn i komikersverige har bokats till Standup Palladium i höst. Enligt arrangör Erik Börén är det kanske den mest kändistäta säsongen hittills.
– Jag har lyckats boka några av de mest kända komikerna i landet. Kom och köp biljetter, ni är dumma annars, säger han och skrattar.
Växjö • Publicerad 7 september 2019
.Foto: Nadia Hagberg

För fjärde säsongen arrangerar Erik Börén standup i Växjö. Det blir tredje gången på Palladium och i höst kommer bland andra Magnus Betnér, Petrina Solange och Jonatan Unge.

– Det blir roliga onsdagskvällar för att alla komiker är väldigt bra. Höstens program är starkt, säger arrangören Erik Börén.

Annons

Den 11 september är det premiär och då bjuder Magnus Betnér och Erik Rosenberg in till livepodd. Tillsammans driver de podcasten "Seriemördarna" där de pratar om ett tema knutet till olika TV-serier. Diskussionen rör både ämnet i sig, men också serier som berör själva ämnet.

– Magnus Betnér har ju haft en paus från standup-scenen i ett par år men när jag ringde honom och bokade in podden så blev han så sugen på att köra standup så nu kommer han att vara på plats två gånger i olika sammanhang.

I november kommer Magnus Betnér tillbaka och kör standup samtidigt som Johanna Nordström och Christoffer Fernis. Enligt Erik Börén är just det datumet det mest uppbokade.

– Folk brukar tänka att de kan vänta ett tag med att boka biljetter, men vänta inte för länge om du vill vara säker på att kunna komma in.

Trots att det är fjärde gången som Erik Börén arrangerar standup-kvällarna så möter han fortfarande folk som inte har koll på att det finns.

– Vi har flera stammisar som kommer nästan varje vecka men det tar ett tag att jobba in en standup-klubb. Om jag träffar någon som inte har varit där brukar jag fråga vilken typ av humor personen gillar och rekommendera en kväll som jag tror passar.

Är det någon speciell kväll som en person som aldrig har varit på standup borde gå på?

– Jag skulle nog säga kvällen med Nisse Hallberg, Petrina Solange, Svea Sigmond och Hampus Hedström. Petrina utsågs tidigare i år till Sveriges roligaste kvinna och det är inte fel.

Standup Palladium

Komikerna som kommer

11 september

Seriemördarna - Live podcast med Magnus Betnér och Erik Rosenberg

25 september

Nisse Hallberg, Svea Sigmond, Petrina Solange, Hampus Hedström

9 oktober

Kirsty Armstrong, Özz Nuyen, Christian Kalcic, Moa Lundqvist

23 oktober

Jonatan Unge, Josefin Sonck, Angelica Cisalli, Marcus Johansson

6 november

Simon Gärdenfors, Henrik Nyblom, Johannes Finnlaugsson

20 november

Johanna Nordström, Christoffer Fernis, Magnus Betnér

4 december

Emma Knyckare, Ina Lundström, Elvira Lander

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons