Annons

Eva inviger nytt café i sommar

Alvesta • Publicerad 7 juli 2019
Foto: David Färdigh

Klassiska Alvesta-butiken Lammet & Brödet med nya ägaren Eva Nilsson utökar verksamheten. I juli öppnas en helt ny café-del. Det gamla kontors- och förrådsutrymmet intill butiken har gjorts om till servering, inrett i stil från förra sekelskiftet inklusive kakelugn.

– Det nya caféet frigör också yta i butiken och möjliggör en utökning av sortimentet.

Annons

När Magazinet träffar Eva så är hon precis hemkommen från Gränna där hon levererat kaneldricka, ingefärsdricka och älgörtsdricka till Grännaknäcke, knäckebrödsbageriet som också är en av Grännas mest populära turistbutiker.

– De har en strid ström av besökare, och det känns fantastiskt att kunna leverera dricka till ett sådant välskött ställe. Att ha sådana kunder är verkligen sporrande!

I jämförelse med turismmetropolen Gränna kanske inte Alvesta har samma attraktionskraft, men många tågresenärer passar gärna på att besöka anrika och nostalgiska butiken Lammet & Brödet intill torget i Alvesta. Delikatessbutiken, som är inredd och möblerad i klassisk butiksstil från svunna nostalgiska tider, lockar bland annat med semlor, hembakat rågbröd, inläggningar, marmelader och kaneldricka. Verksamheten grundades och drevs i många år av Ulf Hedin, men vid årsskiftet tog mångsysslaren Eva Nilsson över verksamheten.

– När jag hörde att butiken skulle stänga ropade jag spontant, NEJ! I ett spontant infall ringde jag och anmälde mitt intresse att ta över.

Eva har dessutom satsat på att utöka ytorna. Det gamla kontors- och förrådsutrymmet i lokalen bredvid butiken har rensats ut och renoverats om till café.

– Vi har tagit fram originalgolvet från början av 1900-talet och målat om taket. Det kommer bli en härligt trivsam och mysig café-miljö. Här inne finns också en fungerande kakelugn, perfekt till hösten och vintern.

Det nya caféet är tänkt att öppna senare i sommar.

– Någon gång i juli blir det invigning.

Med en ny café-del frigörs dessutom utrymme för själva butiken, vilket ger möjlighet att utöka sortimentet. En av nyheterna i utbudet kommer bli lammkorv, tillverkat på Evas släktgård i Göteryd.

– Så med hembakat bröd och lammkorv så lever vi nu verkligen upp till butiksnamnet, Lammet & Brödet.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons