Annons

EXTRA: Kommunalrådet fick banger kastad mot sig

Växjö • Publicerad 6 oktober 2018
Anna Tenje.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) var på lördagen ute på stan i sällskap med sin sjuåriga dotter. Då fick hon uppleva otäcka scener. En ”banger” kastades mot henne, dottern och en annan barnfamilj.

– Vi hamnade vid det gänget av så kallade ”fotbollssupportrar” vid Båtmanstorget. De hade fyra poliser runt sig men började ändå slänga ”bangers” mitt där på stan, säger Tenje till VXOnews och fortsätter:

Annons

– En mot oss som hamnade mellan oss och en annan barnfamilj som skulle gå av eller på en buss. En mamma med en barnvagn fick springa. Alla var rädda och jag har sällan eller faktiskt aldrig varit rädd i Växjö men detta var obehagligt. Att det smällde, brann och kom rök.

Polisen ingrep och haffade en ur gänget av supportrar.

– För det var faktiskt några ur gänget som skrek samtidigt: ”det där är inte okej”. När sedan polisen ingrep och tog en ur gänget, antagligen han som hade kastat, så blev det våldsamt. Några av killarna gick till angrepp mot poliserna så det blev oroligt och obehagligt.

Tenje ser naturligtvis mycket allvarligt på situationen.

Hon kan ändå meddela att hon hennes dotter efter omständigheterna mår bra.

– Min dotter var givetvis väldigt rädd. Nästa gång hon hör någon fotbollssupporter ropa en hejaramsa så kommer hon givetvis att tänka på den här stunden. Det kommer jag också att göra.

Har du polisanmält händelsen?

– Nej, jag tänker eftersom att polisen var med och att de plockade en av killarna så har jag inte det. Men om detta inte blir anmält så kan jag mycket väl tänka mig att göra det.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons