Annons

Extra ledighet för personal stoppas

Växjö • Publicerad 6 januari 2019
Foto: Per-Erik Sandebäck

Från och med nu stoppar omsorgsförvaltningen personalens möjlighet att byta semesterlön mot ledighet, skriver Smålandsposten. Policyn om att kunna byta semestertillägget mot fyra eller fem dagars ledighet är något alla anställda på kommunen har haft möjlighet att göra fram till nu.

– När nu Växjö kommun har det här erbjudandet, som en del i sin strävan att vara en attraktiv arbetsgivare, tycker jag det känns konstigt att en förvaltning backar från det. Det är flera anställda som tycker att det är orättvist att man som hel förvaltning tar ett sådant beslut. Är det några som verkligen behöver kunna ta ut några extra semesterdagar ibland så är det ju just personalen på omsorgsförvaltningen där arbetsbelastningen är väldigt hög, säger Ulf Elm, ordförande för fackförbundet Visions kommunanställda i Växjö, till Smålandsposten.

Carola Dahlqvist, vikarierande förvaltningschef, menar att det handlar om en bemanningsproblematik. Läs mer här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons