Annons

Extra vuxennärvaro efter bråk mellan elever i Växjö

Växjö • Publicerad 28 februari 2020
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Sedan en tid tillbaka har flera bråk uppstått när elever från olika skolor har sammanstrålat för gemensamma lektioner på Pär Lagerkvistskolan i Växjö.

– Det blir konflikter när elever från andra skolor kommer hit och vi har fått ha extra personal för att skapa trygghet och säkerhet. Vi försöker ta emot eleverna på ett tryggare sätt och framförallt se hur vi organiserar vuxennärvaron, säger Klas Persson, rektor för Pär Lagerkvistskolan, till Smålandsposten.

Annons

Även Anna Karlsson, rektor för Öjaby skola, har beslutat att personal från hennes skola kommer att möta sina elever och gå med dem till bussen.

– Vi har nu förstärkt med vuxennärvaro från Öjaby skola och vi har en dialog med de andra skolorna, Ljungfälleskolan och Pär Lagerkvistskolan där händelserna har skett. Alla kan hjälpa till med vuxennärvaro för att eleverna ska känna sig tryggare. Personal från Öjaby möter våra elever när vi ska till eller från lektioner, säger Anna Karlsson till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons