Annons

Fagrabäckselever tävlade i teknik-VM

Växjö • Publicerad 30 juni 2021
Albin Wallsten, 14, Teo Alvånger, 16, Tina Alvånger, 14, Marzam Hassan, 13, Axel Af Bjur, 14, och Anton Vrigborn, 16, tävlade tillsammans i First Lego League.
Albin Wallsten, 14, Teo Alvånger, 16, Tina Alvånger, 14, Marzam Hassan, 13, Axel Af Bjur, 14, och Anton Vrigborn, 16, tävlade tillsammans i First Lego League.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Under midsommarhelgen tävlade världens 200 bästa lag i First Lego League. NoTcrackers från Fagrabäckskolan var ett av lagen.

First Lego League är världens största tekniktävling för ungdomar mellan 10 och 16 år. Med anledning av pandemin fick tävlingen utföras på distans.

– De flesta i laget tycker att det är tråkigare nu när tävlingen är på distans för de har inte varit med på så många tävlingar men jag tycker att det är väldigt mycket lugnare på detta viset, säger Amidala Hermansson, 16, som har varit med i laget i tre år, till Smp.

Ungdomarna tävlade i fem olika grenar, bland annat i att bygga en robot efter ett särskilt tema. NoTcrackers kammade inte hem några priser det här året.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons