Annons

Familjedag i Växjö

Växjö • Publicerad 31 augusti 2019

Under lördagen arrangerar SSAM en återbruksdag på Norremarks kretsloppspark i Växjö. Det är mängder av aktiviteter för både stora och små.

– Det blir en rolig dag för både barn och vuxna som ska ge en bild av hur en modern avfallshantering ser ut. Vi vill också marknadsföra det nyöppnade återbruket, för det är alldeles för mycket grejer som går till förbränning, säger Anders Lundgren, projektledare för Återbruket.

Annons

Nils Hector spelar vinylskivor som de har fått in på Återbruket och som besökarna har tagit med sig, Konsthallen finns på plats med ett konstlabb med återbrukstema och det blir lagningsverkstad av både textil och elektronik.

– Vi ska undersöka om vi kan ladda saker som är oönskade, och som ingen vill ha, med ny mening och ny betydelse. Leksakerna kan besökarna klippa itu och limma ihop till nya superleksaker som de ska få pynta och göra riktigt fina – eller fula. Sedan får de fylla i information om den nya superleksaken; vad den heter, vad den har för superkrafter. Den ska få mening på det sättet, säger Emma Henriksson på Konsthallen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons