Annons

Familjefestival på Araby

En folkfest för alla! Det är mottot för Araby Folkfest som äger rum på lördag vid Araby Park Arena. På programmet står både artistframträdanden, Växjömästerskap i fotbollstennis, magdans, möjlighet att träffa blåljuspersonal, mat från världens alla hörn och mängder med familjeaktiviteter.
– Vi satsar extra mycket på barnfamiljer, berättar Malin Richardson i arrangörsgruppen.
Växjö • Publicerad 3 maj 2019

Arabyfestivalen var i många år ett uppskattat evenemang. Nu har traditionen återuppväckts med Araby Folkfest, där konceptet påminner om föregångaren fast med ett ännu starkare familjeperspektiv. Fjolårets folkfest blev en stor framgång konstaterar Malin Richardson, verksamhetschef på Araby Park Arena och som också ingår i arrangörsgruppen.

– Jag tycker att folkfesten verkligen levde upp till sitt namn i fjol. Det var mycket glädje och folk från hela Växjö, som fick ta del av och upptäcka Arabys allra bästa sidor med gemenskap och engagemang.

Annons

Nu hoppas Malin på en återupprepning av succén.

– Tanken är att det här ska bli ett årligen återkommande evenemang, Vi har tilldelats en budget på 100 000 kronor.

Araby Folkfest bjuder på en späckad eftermiddag och kväll. På scen inleds det med karnevalståg med afrouruguanska rytmer och sedan följer såväl rock, folkmusik, varieté, hiphop och magdans. På festivalområdet får besökarna möjlighet att träffa blåljuspersonal, i form av polis, räddningstjänst och ambulanspersonal.

– Att gå in och få provsitta deras fordon är ett populärt inslag hos barnen, och även bland föräldrarna!

Bland familjeaktiviteterna märks också mini-ninja-banan, konstlabbet och fotbollsturneringar där alla kan delta spontant utan föranmälan. Något som också lär tilldra sig extra stort intresse är Växjömästerskapen i fotbollstennis.

– Växjös elitlag Växjö Lakers, Växjö Vipers, Östers IF, Växjö DFF och Åby/Tjureda gör upp om titeln.

Maten spelar också en viktig roll på Araby Folkfest. Det erbjuds smaker från världens alla hörn. Maträtter från Arabien, Libanon, Somalia, Balkan och Persien är bara ett axplock. Malin berättar att runt 20 föreningar är delaktiga i evenemanget.

– Jag vill gärna extra lyfta fram Röda Korset, Rädda Barnen, Arabys Aktiva Familjer och Somaliska ungdomsgruppen som alla är föreningar som bedriver viktig verksamhet här i Araby.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons