Annons

Familjen i fokus i partiernas budget

Växjö • Publicerad 28 maj 2018
Foto: Stefan Silvander Ahlrik

Under måndagen presenterade Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet sitt budgetförslag för Region Kronoberg 2019. I budget är det fokus på barnen och familjen samt medarbetarna. Psykisk ohälsa bland barn och unga samt fler familjecentraler är de stora satsningarna i budgeten. Dessutom ska arbetet med bättre arbetsvillkor och arbetsmiljö för medarbetarna förstärkas.

– Våra medarbetare ska känna att de orkar och hinner göra ett bra jobb. De har rätt till en hållbar och utvecklande arbetsmiljö och ska känna sig sedda, hörda och värdefulla varje dag. Det är våra medarbetare som bygger välfärden och vi måste bli fler som arbetar och trivs i Region Kronoberg om vi ska klara av att garantera en bra välfärd för alla även i framtiden, säger regionstyrelsens ordförande Anna Fransson (S) i ett pressmeddelande.

I budgeten föreslås det att fler YH-utbildningar ska startas, att antalet heltidsarbetande ska öka och att arbetstiden för nattjänster sänks.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons