Annons

Fängelse för rån i Växjö

Växjö • Publicerad 13 november 2019
Foto: Lars-Göran Rydqvist

En 19-årig pojke har dömts till tio månaders fängelse för rån, övergrepp i rättssak, ringa narkotikabrott och misshandel. Han frikänns från två andra åtalspunkter som gällde skadegörelse och ett annat brott. Han ska också betala 12 000 kronor i skadestånd till den rånade pojken.

I början av oktober ska han ha misshandlat ett tidningsbud på Hjalmar Petris väg genom att sparka personen i ryggen och armbåga tidningsbudet i ansiktet. Samma dag ska han ha rånat en pojke i 15-årsåldern på Sandgärdsgatan i Växjö. Bland annat ska 19-åringen ha tvingat till sig en dunväst och en cykelnyckel. Han ska också ha uttalat hot om våld om pojken kontaktade polisen. Sedan lämnade han platsen på den rånade pojkens cykel.

Annons

19-åringen var också misstänkt för att ha rånat en pojke vid en skola på Kvarnvägen i Växjö. Men den rånade pojken har inte kunnat peka ut eller namnge någon gärningsman. Det finns inte tillräckligt med bevisning för att 19-åringen ska kunna dömas för det brottet.

Mannen döms också för att ha slagit sönder glas, en mobiltelefon, ett dörrhandtag samt skadat väggar och en dörr i en bostad i Växjö den 5 oktober. Han är sedan tidigare dömd för flera personrån i Växjö, bland annat ett vid Höstvägen som han dömdes till fängelse för.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons