Annons

Fångvaktare blev ihop med brottsling – bosatte sig i Växjö

Växjö • Publicerad 25 november 2019
Foto: Nadia Hagberg

Flera fångvaktare har blivit kära i grovt kriminella personer på högsäkerhetsfängelset Hall utanför Södertälje. Expressen har avslöjat flera exempel där brottslingar har blivit ihop med, gift sig med eller skaffat barn med personal.

Ett av dessa par har koppling till Växjö. En 29-årig kvinna, bosatt i Växjö, ska tidigare ha jobbat som fångvaktare på Hall. Nu är hon gift med en 30-årig man som år 2013 dömdes till fem års fängelse för grovt narkotikabrott. Han dömdes till utvisning med förbud att återvända till Sverige fram till september 2023. Ett förbud som han inte valde att följa, skriver Expressen.

Annons

Efter avtjänad dom bytte mannen efternamn, fick ett nytt pass, återvände till Sverige och bosatte sig i Växjö I höstas knackade polisen på hos paret i Växjö. Mannen ska då ha berättat att han varit i Sverige i ungefär en månad. Han ska ha tagit flyget till Köpenhamn och sedan åkt tåg till sin kärlek i Växjö, skriver Expressen.

Kvinnan jobbar inte längre på anstalten. Hon har avböjt att kommentera.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons