Annons

Färdig mötesstation ska ge färre störningar

Skruv • Publicerad 14 februari 2019
Foto: Lena Gunnarsson

I flera år har Trafikverket arbetat med att bygga en ny mötesstation i Skruv. Nu är den klar och därmed kommer det att bli färre störningar på kust- till kustbanan mellan Alvesta och Kalmar.

– Eftersom kapaciteten nu är förbättrad på sträckan skapas det förutsättningar för tågtrafiken att flyta på bättre. Mötesstationen underlättar för snabbare tåg att köra om långsammare tåg, vilket gör att eventuella förseningar kan lösas på ett smidigare sätt och det blir mindre störningar för tågresenärerna, säger Trafikverkets projektledare Henrik Andersson.

Annons

I samhället Skruv blir det inget tågstopp, men förändringarna påverkar ändå invånarna. I samband med projektet har det byggts en gång- och cykeltunnel under järnvägen.

– Tunneln ersätter en plankorsning som har funnits där tidigare, så nu blir det säkrare för både gående och cyklister att korsa järnvägen, säger Henrik Andersson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons