Annons

Färgglad folkfest i Växjö

Lördagen den 13 maj går årets stora Prideparad av stapeln, en parad som förra året lockade cirka 9 000 deltagare. Nytt för i år är att paradens mest slagfärdiga ekipage ska koras, ett sätt att visa uppskattning till alla som arbetat med att lyfta paradens budskap.
Publicerad 12 maj 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Med cirka 80 anmälda ekipage förväntas en riktig folkfest under lördagens avslutande parad. I år vill arrangörerna lyfta det engagemang som deltagare visar genom att kora en vinnare, årets mest slagfärdiga ekipage, under konserten i Linnéparken.

– Det handlar inte om att vara störst eller flådigast, vinnaren kommer vara det ekipage vars engagemang träffar mest i hjärtat. Tävlingen är ett sätt att lyfta allt det hårda arbete som de som deltar i paraden gör, säger Therése Johansson, paradansvarig för Växjö Pride.

Annons

I år har föreningar och organisationer även möjlighet att hyra stånd i allén till Linnéparken under hela eftermiddagen. Paraden startar som vanligt klockan 14 och avslutas med konserten vid cirka klockan 16, paraden samlar mycket folk och genom initiativet vill föreningen erbjuda en arena för deltagande organisationer. Sist i paraden, efter Växjö Prides egen fana, bjuds Växjöbor och besökare in för att tillsammans med tusentals andra hylla Prides värdegrund.

– Det är deltagarna som gör hela paraden så unik, det är de som gör det till en riktig familjefest med glädje och gemenskap. Paraden har en stämning som knappt går att beskriva och att gå med alla andra är en fantastisk upplevelse som man inte bör missa.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons