Annons

Färre kronobergare får ersättning från a-kassan

Kronoberg • Publicerad 29 november 2021
Tomas Eriksson, kanslichef på Sveriges a-kassor. Foto: pressbild.
Tomas Eriksson, kanslichef på Sveriges a-kassor. Foto: pressbild.Foto: Michael@steinberg.se

I samband med att arbetslösheten sjunker i Kronoberg har också färre fått ersättning från a-kassan, det meddelar Sveriges a-kassor i ett pressmeddelande.

Under tredje kvartalet i år sjönk antalet personer med ersättning i Kronoberg med 28 procent jämfört med samma period i fjol. Totalt fick 2 386 personer ersättning från a-kassan mellan juli och september i år, det är en minskning med 950 personer.

Annons

– När coronapandemin drabbade Sverige som hårdast förlorade många sitt arbete. A-kassan tog då ett stort ansvar för att mildra den negativa effekten på den egna ekonomin som det ledde till för många. Vi är stolta över insatserna hos alla a-kassor och ser nu att arbetsmarknaden utvecklas positivt, säger Tomas Eriksson, kanslichef på Sveriges a-kassor.

Enligt statistik från SCB har arbetslösheten minskat i sex av länets åtta kommuner, med undantag för Älmhult och Markaryd.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons