Annons

Färre kunder på Grand Samarkand i Växjö

Växjö • Publicerad 15 mars 2020

Det är färre personer som besöker Grand Samarkand sedan utbrottet av coronaviruset. Gallerian håller öppet som vanligt men har ställt in alla evenemang.

– Det är ändå en tydlig förändring som ganska väl speglar samhället i övrigt med återhållsamhet och mer nyttohandling än spontanhandling. Det här har gått väldigt snabbt och vi får avvakta en tid för att dra några tydliga slutsatser, säger Mats Jäderberg, Grand Samarkands centrumchef, till Smålandsposten. Han berättar dock att minskningen än så länge inte är så dramatisk.

Annons

Dagligvaruhandeln på Ica Maxi på Samarkand drabbas dock inte av brist på kunder. Tvärt om är det många som bunkrar torrvaror.

– I morse var hyllorna rensade på pasta och konserver, många kommer med överfulla kundvagnar. Vi har fullt upp med att försöka få in extrapersonal för att klara allt och det finns förstås en oro om vi får personal som blir sjuka. Detta är en utmaning och mycket utmanas just nu, säger Peter Bång, controller och delägare på Ica Maxi, till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons