Annons

Färre nattbussar i Växjös stadstrafik

Växjö • Publicerad 8 maj 2019
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Den 17 juni är det dags för en ny tidtabell i Växjös stadstrafik. I samband med det försvinner avgångar sena kvällar och nätter. Det finns två anledningar till beslutet.

Det handlade bland annat om att man följer Växjö kommuns miljö- och hälsoskyddsnämnd som ville minska det nattliga bullret i trafiken. Samtidigt fanns det budgetskäl. Pengarna som sparas, drygt tre miljoner kronor, ska användas till en ny linje till Bredvik från och med augusti.

Annons

– När vi nu gör de här omfördelningarna i vårt trafikutbud så får vi möjlighet att erbjuda bra kollektivtrafik i Växjös två nyaste bostadsområden Vikaholm och Bredvik, och förhoppningsvis få fler att välja att åka kollektivt. Det kommer även i fortsättningen finnas bra möjligheter att åka kollektrafiken på kvällar och helger, säger trafiknämndens ordförande Carina Bengtsson (C).

Orsaken till att just nattbussarna drabbas är att de har sämre kostnadstäckning än dagstrafiken. Generellt försvinner varannan avgång efter klockan 22.30 och hela stadstrafiken påverkas.

Läs mer om förändringarna via länken nedan.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons