Annons

Farthinder på populär väg i Växjö

Publicerad 6 juli 2017
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Från och med idag har Evedalsvägen utrustats med farthinder. Enligt ett pressmeddelande har Evedal Kronobergs nya samfällighetsförening placerat ut fartgupp med avsmalning på vägen.

Evedalsvägen, från Evedal mot Hissö, är en av Växjös mest trafikerade enskilda vägar, inte bara vad gäller motorfordon utan även oskyddade trafikanter. Enligt pressmeddelandet visar en trafikmätning som nyligen genomförts att nästan 100 fordon per dag kör över 40 kilometer i timmen på 30-vägen. Den högsta uppmätta hastigheten vid mätningen var hela 94 kilometer i timmen, detta på en väg där sikten är begränsad på grund av att det är smalt och backigt.

Annons

"Vi beklagar att Evedalsvägen ska behöva utrustas med dessa gupp, det är framförallt vi själva som kommer att besväras av dem, men vi vågar helt enkelt inte annat. Det får bara inte hända en olycka på vår väg", skriver Evedal Kronobergs nya samfällighetsförening i pressinformationen.

Placeringen av fartguppen, som kommer att tas bort inför vinterns snöröjning, har gjorts i samråd med Växjö kommun trafikingenjörer.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons