Annons

Fas 2 av vaccinationen drar igång i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 2 mars 2021
.
.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Under måndagen öppnades möjligheten för kronobergare födda 1941 eller tidigare att anmäla sitt intresse för vaccinering mot ovid-19. Redan första dagen kom flera hundra anmälningar in. Vaccinationerna i fas 2 inleds i veckan och genomförs på vårdcentralerna.

Vårdcentralerna kommer att ringa upp de som har anmält sig utifrån vaccintillgång och ålder. Äldst får vaccinet först. När vaccineringen kan genomföras beror på tillgången till vaccin.

Annons

– Vi förstår att många i den här gruppen, med all rätt, är otåliga att få vaccinet. Vi vaccinerar så snabbt vi kan utifrån de doser vi tilldelas, men kan tyvärr inte styra över leveranserna. Alla som anmält att de vill bli vaccinerade kan lita på att vi kommer höra av oss och erbjuda en tid, men det kan dröja, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare i Region Kronoberg.

I detta skede är det bara möjligt för personer födda 1941 eller tidigare att anmäla sig. Successivt kommer regionen att öppna möjligheten för personer över 65 år att boka sig för vaccinering.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons