Fastigheter i Växjö köps upp

Växjö • Publicerad 22 april 2020
Foto: Jonas Ljungdahl

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB köper bostadsfastigheter i Växjö från Midroc. Det handlar om fastigheterna Växjö Ekologen 1 och Växjö Biologen 1 med ett totalt fastighetsvärde som uppgår till cirka 313 miljoner kronor.

Ekologen med 75 hyresbostäder byggdes 2018 medan Biologen är en projektfastighet där Midroc ska bygga 70 nya hyresbostäder samt underliggande garage. K2A kommer att tillträda Biologen efter att projektet färdigställts 2022.

- Inget kan mäta sig med trä ut miljösynpunkt och de förvärvade byggnaderna är byggda i trä vilket är i linje med K2A:s egna nyproduktioner. Vi har sedan tidigare ytterligare tre projekt i Växjö och i och med detta förvärv räknar vi med att uppnå en attraktiv portfölj med cirka 570 hyres- och studentbostäder år 2023, säger Johan Knaust, VD för K2A.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.