Annons

Fastigheter i Växjö säljs i miljardaffär

Växjö • Publicerad 29 april 2021
Foto: Nadia Hagberg

Fastighetsbolaget Emilshus AB har tecknat avtal om förvärv av 82 000 kvadratmeter kommersiella lokaler i Växjö för en köpeskilling om 1 205 000 000 kronor, alltså över 1,2 miljarder kronor. De köper fastigheterna av APP Fastigheter AB.

Fastighetsportföljen innehåller totalt 17 fastigheter, varav 10 förvaltningsfastigheter om cirka 40 000 kvadratmeter och 7 projektfastigheter om cirka 42 000 kvadratmeter.

Annons

– Emilshus tillväxtresa fortsätter. Genom dagens förvärv ökar vi vårt fastighetsbestånd till närmare 4,5 miljarder. Genom selektiva förvärv i den lokala fastighetsmarknaden bygger vi en mycket stark portfölj av kommersiella fastigheter inom området lätt industri/lager och livskraftig handel. Portföljen kännetecknas av hög direktavkastning i kombination med långa hyresavtal. Fastighetsägande är en lokal verksamhet och Emilshus är ett lokalt fastighetsbolag med starka kopplingar till de orter där vi verkar. Detta är nyckel till vår framgång, säger Jakob Fyrberg, vd på Emilshus.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons