Annons

Fastigheterna säljs för 74 miljoner kronor

Växjö • Publicerad 1 mars 2020

I slutet av maj förra året fattade regionfullmäktige i Region Kronoberg ett inriktningsbeslut om att investera i ett nytt akutsjukhus. Det nya sjukhuset planeras att byggas i Räppe och beräknas stå klart år 2027. I området där det nya sjukhus planeras att byggas äger Växjö kommun två fastigheter.

Växjö kommun ska nu sälja de två fastigheterna Räppe 7:3 och Räppe Stärkelsefabrik 2:1. Enligt de kommunala handlingarna är prislappen på 74 miljoner kronor. Fastigheterna utgörs av fotbollsplaner där Räppe GoIF bedriver sin verksamhet och gamla Räppe stärkelsefabrik. 30 miljoner kronor ska utgöras av handpenning som betalas ut vid undertecknandet av köpekontraktet. Region Kronoberg köper fastigheterna i befintligt skick.

Annons

Försäljningen är nu uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott och politikerna föreslås godkänna köpekontraktet. Tanken är att Region Kronoberg ska tillträda fastigheterna i början av år 2022.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons