Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Fastighetsägare vill bygga 150 bostäder i Växjö

     Så här skulle det nya bostadskvarteret på Fläktenområdet kunna se ut. Men politikerna väntas säga nej till att ändra detaljplanen. Illustration: Från fastighetsägarens ansökan
     Så här skulle det nya bostadskvarteret på Fläktenområdet kunna se ut. Men politikerna väntas säga nej till att ändra detaljplanen. Illustration: Från fastighetsägarens ansökan

     En fastighetsägare vid Fläktenområdet på Öster i Växjö planerar att bygga ett nytt bostadskvarter med 150 lägenheter. Området består främst av industrilokaler och fastighetsägaren har ansökt om ett planbesked för att få bygga nya bostäder på marken.

     Ett så kallat planbesked är det första steget när det gäller att ta fram en ny detaljplan för området. Fastigheten är klassad som industriområde och detaljplanen måste ändras och tillåta bostäder innan ett byggprojekt kan bli verklighet.

     Fastighetsägarens vill bygga tio flerfamiljshus på mellan tre och åtta våningar. Men kommunstyrelsen väntas på sitt nästa möte ge tummen ner för planerna. I beslutsförslaget som politikerna ska ta ställning till står det att kommunstyrelsen är positiv till att ändra detaljplanen för hela Fläktenfastigheten, för att i framtiden utveckla området med bland annat kontor, service och bostäder. Men att ansökan om planbesked endast gäller en mindre del av området och att det därför blir nej till planerna.

     ”Att planera för den isolerade delen som planbeskedet berör bidrar inte med en hållbar lösning och är inte lämpligt då det inte är förenligt med gällande detaljplan”, står det.