Annons

Fastighetsägare vill höja hyrorna – Hyresgästföreningen kritiska

Kronoberg • Publicerad 16 november 2020

Flera fastighetsägare i Kronoberg vill höja hyrorna för sina hyresgäster i Kronobergs län. Hyresgästföreningen i sin tur tycker att hyresförhandlingarna borde skjutas upp på grund av det pressade ekonomiska läget till följd av coronapandemin.

Enligt ett pressmeddelande har Hyresgästföreningen mottagit en förhandlingsframställan från Fastighetsägarna, som företräder flertalet privata hyresvärdar i Kronoberg. Flera hyresvärdar i Växjö, Älmhult, Lessebo, Tingsryd, Uppvidinge, Alvesta och Markaryd har begärt att få förhandla om hyrorna som ska gälla från den första januari 2021.

Annons

Fastighetsägarna vill höja hyrorna med mellan 2,5 och 2,9 procent.

– Det tycks ha gått Fastighetsägarna förbi att vi sedan i mars lever i en värld och ett samhälle i en ekonomisk kris av aldrig tidigare skådat slag. Det behöver finnas extremt starka skäl om en hyra ska höjas i dagens läge. Att i det här läget påkalla förhandling om en höjning av hyresgästernas hyra är direkt provocerande för hyresgästerna. Vi har alla ett ansvar för samhällsutvecklingen i landet, även Fastighetsägarna och de borde inte spä på sina hyresgästers oro för huruvida de ska ha råd att bo kvar i sina hem, säger Susanne Filipsson, förtroendevald Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen tycker att man bör skjuta fram förhandlingarna till dess att man med säkerhet kan se en förbättring av situationen och en säkerställd ekonomisk återhämtning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons