Annons

Fastighetsbolaget byter låssystem i Växjö

Växjö • Publicerad 4 maj 2021
Foto: Pressbild

Det digitala låsföretaget iLOQ har ingått ett samarbete med fastighetsbolaget SBB, som bland annat har fastigheter i Växjö.

Samarbetet innebär att SBB ska digitalisera alla sina lås på sina samtliga fastigheter med iLOQ:s digitala låssystem. Det primära syftet att öka hållbarheten och effektiviteten samt stärka säkerheten.

Annons

– Förenklingen av nyckelhanteringen är slående med denna digitala lösning. En förlorad nyckel, oavsett om det handlar om en enskild hyresgäst eller en huvudnyckel, är inte längre ett problem. Det är fråga om minuter för att spärra nyckeln från hela systemet och att skapa en ny. Det innebär också stora kostnadsbesparingar över systemets livslängd att slippa byta låscylindrar. Vi kan även aktivera nycklarna i blåljuspersonalens fordon så fort ett larm går till SOS, säger Jan Kans på SBB.

SBB har påbörjat bytet i hela beståndet och processen beräknas ta ett par år innan det är slutfört.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons