Annons

Fastighetsbolaget köper företag

Växjö • Publicerad 9 maj 2019

Amasten Fastighets AB har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva Urbano AB. Avsiktsförklaringen har tecknats med ICA-handlarnas Förbund Finans AB.

Urbano AB äger genom dotterbolag flera fastigheter. Totalt har de bostadsfastigheter i Nyköping, Nynäshamn, Upplands Väsby, Örebro, Växjö och Gävle med omkring 2 600 lägenheter. Det sammanlaga fastighetsvärde uppges vara ungefär tre miljarder kronor.

Annons

Enligt avsiktsförklaringen ska Amasten förvärva aktierna i Urbano för en köpeskilling om 978 500 000 kronor. Bolaget ska också överta Urbanos externa finansiering om cirka 1,8 miljarder kronor.

”Förvärvet av Urbano skapar ett större bostadsfastighetsbolag som möjliggör för effektivare förvaltning samt stärker möjligheterna för framtida tillväxt som fortsatt kommer att ske genom aktiv förvaltning, nybyggnation, förvärv och apportförvärv. Dessutom blir ICA-handlarnas Förbund en stark huvudägare som är en erkänd aktör på nationell och lokal nivå”, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons