Annons

Fem bolag i konkurs

Kronoberg • Publicerad 1 september 2021
Foto: Olof Elfverson

280 svenska aktiebolag gick under augusti månad i konkurs. Enligt Creditsafe är siffran den lägsta månadssiffran på minst 23 år, då företaget började sina mätningar.

– Vi har aldrig registrerat en månad med färre konkurser. Då ska man komma ihåg att vi idag har över 680 000 aktiva aktiebolag, vilket är 50% fler företag bara under de senaste tio åren, säger Henrik Jacobsson, vd på Creditsafe.

Annons

I Kronobergs län gick fem företag i konkurs under augusti månad. Det är fyra färre än under samma månad i fjol. Hittills i år har 80 aktiebolag gått i konkurs i länet, vilket är fem fler än under 2020 års åtta första månader.

Bland företagen som gick i konkurs i augusti hade fyra sitt säte i Växjö. De största bolagen var Modultrappan i Tjust AB med en omsättning på drygt tre miljoner kronor, E Rask Logistik AB med en omsättning på 1,7 miljoner kronor och DH Borgs Entreprenad AB med 241 000 kronor i omsättning.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons